Почетна > Дијамантско Лидерство, Нов Македонски Лидершип > Промена сега-веднаш и “U” вртење на целиот систем

Промена сега-веднаш и “U” вртење на целиот систем

Текстот е извадок од книгата Дијамантско Лидерство

…На корпорацијата „Македонија“ ѝ е неопходна „U-теорија“, во реалноста и симболички.

Во англискиот жаргон поимот „U Turn“ се преведува како „U завртување“ и значи вртење во правец што е тотално спротивен од оној по којшто се одело или се оди во моментот.

U-Turn-Sign-K-7180

Лидерите на корпорацијата „Македонија“ (слично како многу светски лидери) користат застарени, непродуктивни и неодржливи методи на владеење (даунлоудираат со своите монолози и дебати) и со тоа ја задушуваат креативната и иновативна енергија во системот.

Стилот на лидерите на корпорацијата „Македонија“ е реактивен.
Двете најсилни политички партии комуницираат со меѓусебни пингпонг-обвинувања – не со дијалог. Крајните резултати се погубни и непродуктивни за целиот систем. Дополнително, тие владеат со заплашувања и страв и токму поради ова, сметам дека е неопходно „U-вртење“. Со ваквите застарени методи (кои им припаѓаат на 19 и 20 век) не можат да се решаваат предизвиците и проблемите во 21 век и, доколку се продолжи, во овој ќор-сокак, корпорацијата „Македонија“ има многу мали шанси да го постигне посакуваниот економски раст и да го подобри квалитетот на живеење кај своите граѓани.

%d1%83%d0%bd%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d1%80-%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%b0

Не може да ги решаваме проблемите со
истиот начин на размислување на кој тие
се создадени.
~ Ајнштајн ~


Темите во овој блог детално се истражувани и опишани во книгата Дијамантско Лидерство

Книгата може да ја добиете со КАРГО ЕКСПРЕС на било која адреса во Македонија по цена од 500 ДЕН.
Испратете текст на 070 991320 со порака “сакам копија од книгата” заедно со вашата адреса на живеење.
Книгата ќе ви биде доставена на рака.

 


Дополнителни ресурси:

U lab Macedonia

U Lab MIТ – Глобална

Advertisements
  1. Сè уште нема коментари.
  1. No trackbacks yet.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: